W dniu 27 listopada 2013r. w Remizie OSP w Feliksówce przeprowadzone zostało ostatnie szkolenie kulinarne w ramach realizowanego na terenie LGD „Nasze Roztocze” cyklu szkoleń pn. „Kuchnia regionalna jako element wzmacniający potencjał turystyczny obszaru LGD Nasze Roztocze”. Celem szkoleń było pogłębienie wiedzy dotyczącej zagadnień historii kulinarnej regionu Zamojszczyzny i Roztocza oraz znaczenia kuchni regionalnej w rozwoju turystyki i promocji obszaru LGD „Nasze Roztocze”. Zgodnie z programem szkolenie rozpoczęło się od wykładu przeprowadzonego przez p. Marka Jawora na temat tradycyjnej kuchni regionalnej oraz jej znaczenia w rozwoju potencjału turystycznego obszaru LGD. Następnie panie przygotowywały tradycyjne potrawy: krupnik roztoczański z kaszą gryczaną, pęczak z gulaszem oraz ciasteczka owsiane z miodem i orzechami wykorzystując do ich przyrządzenia produkty wpisane na listę produktów tradycyjnych Zamojszczyzny i Roztocza.. Przewodnikiem po świecie gotowania był p. Adam Kot, który koordynował prace w kuchni i był odpowiedzialny za przeprowadzenie wszystkich warsztatów. Uczestnikami szkoleń były osoby prowadzące działalność turystyczną i agroturystyczną na obszarze LGD „Nasze Roztocze” a także przedstawiciele organizacji społecznych zajmujących się turystyką, promocją i rozwojem regionu.