Operacja mająca na celu wdrażanie i zarządzanie Strategią Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność na lata 2023-2027 dla obszaru Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Nasze Roztocze”, w tym realizację Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich. Planowanym rezultatem operacji jest osiągnięcie wskaźników zaplanowanych w Strategii.

Warsztaty kulinarne

1 sierpnia 2016

W czwartek 28 lipca 2016r. w Ośrodku Wypoczynkowym w Jacni odbyły się warsztaty kulinarne zrealizowane w ramach projektu „Na kresowym szlaku smaku". Warsztaty poprowadzili Sylwia Biały i Artur Sulikowski. Pani Sylwia jest finalistką pierwszej edycji „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia” oraz prowadzi własne bistro . Pan Artur jest kucharzem z bogatym doświadczeniem zdobytym w restauracjach na zachodzie Europy. W ramach spotkania uczestnicy przygotowali, a następnie degustowali dania tradycyjne: zupę krem z cebuli na winie, gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami oraz paluchy drożdżowe w wersji wytrawnej i na słodko. 

Projekt „Na kresowym szlaku smaku”, którego celem jest promocja kuchni lokalnej realizowany jest w partnerstwie 7 Lokalnych Grup Działania z obszaru województwa lubelskiego.

Lokalna Grupa Działania "Nasze Roztocze"

Partyzantów 3, pok. 218
22-400 Zamość
Pon. - Pt. - 7:30 - 15:30
tel./fax 084 639 29 66
tel. 0 510 20 38 58
mail: roztocze@lgdnaszeroztocze.pl
nr konta: 22 1940 1076 3089 7744 0000 0000
Lokalna Grupa Działania "Nasze Roztocze"
Projekt: Bartosz Cholewiński
Skip to content