W dniu 19.05.2015r. w świetlicy wiejskiej w Szopinku odbyły się ostatnie warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu „Tradycje kulinarne inspiracją współczesnej kuchni”. (więcej…)
W dniu 19.05.2015r. w świetlicy wiejskiej w Szopinku odbyły się ostatnie warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu „Tradycje kulinarne inspiracją współczesnej kuchni”. (więcej…)
W dniu 18.05.2015r. w Krasnobrodzkim Domu Kultury odbyły się warsztaty kulinarne, w których uczestniczyły panie z terenu gminy Krasnobród. Warsztaty pod nazwą „Tradycje kulinarne inspiracją współczesnej kuchni”, poprowadził pan Adam Kot, który dzielił się z uczestniczkami wiedzą i umiejętnościami kulinarnymi. (więcej…)
W dniu 17.05.2015r. w Zwierzyńcu na terenie Roztoczańskiego Parku Narodowego odbył się drugi rajd z cyklu „Majówka z Nordic Walking na Roztoczu”. Rajd rozpoczął się krótkim instruktarzem prawidłowej techniki chodzenia z kijkami i obowiązkową rozgrzewką. Trasa rajdu przebiegała szlakiem zielonym Nordic Walking przez Zwierzyńczyk a następnie malowniczym szlakiem czerwonym prowadzącym przez kompleksy leśne na Piaseczną Górę. (więcej…)
W dniach 11-13.05.2015r. gościliśmy przedstawicieli Lokalnej Grupy Działania „LIDER A4” z Kobierzyc k/Wrocławia. W ramach wizyty studyjno – szkoleniowej dzieliliśmy się swoimi doświadczeniami z zakresu wdrażania Lokalnej Strategii Rozwoju. Zaprezentowaliśmy ciekawe inicjatywy lokalne oraz projekty zrealizowane dzięki wsparciu finansowemu z PROW na lata 2007 – 2013. (więcej…)
W dniu 12.05.2015r. w świetlicy wiejskiej w Potoczku odbyły się kolejne warsztaty kulinarne, w których uczestniczyło 15 pań z terenu gminy Adamów. Warsztaty są częścią projektu „Tradycje kulinarne inspiracją współczesnej kuchni”, który otrzymał dofinansowanie ze środków Powiatu Zamojskiego (więcej…)
W dniu 11.05.2015 roku w świetlicy wiejskiej w Turzyńcu odbyły się pierwsze warsztaty kulinarne z cyklu „Tradycje kulinarne inspiracją współczesnej kuchni”, których celem jest kultywowanie tradycji kuchni regionalnej oraz aktywizacja mieszkańców w kierunku zachowania i wykorzystania dziedzictwa kulinarnego obszaru powiatu zamojskiego. (więcej…)